Web sitemize hoşgeldiniz.

Amerika Vize Ücreti Nasıl Ödenir

14 Temmuz 2018

Amerika vize ücreti nasıl ödenir? Amerikan vizesi başvuru ücreti, Amerika vize başvurusu, ABD turist vizesi ve Amerika vizesi için gerekli evreklar 2018 nedir?

ABD Turist Vizesi

“Özgürlükler ülkesi” Amerika kesinlikle görülmesi gereken bir bölge. Peki Amerikan vizesini nasıl alacağız. Gerekli belgeler neler?

Öncelikle 5×5 boyutunda bir fotoğrafınız olması gerekiyor. İnternnet başvuru yaptığınız takdirde fotoğrafı iligili alana yüklemeniz gerekiyor.

Turist vizesi almak için B-1/B-2 – Ticare ya da Ziyaret amaçli vize almanız gerekyor. Başvurularınızı; http://turkish.turkey.usembassy.gov/b1_b2.html sayfasından yapabilirsiniz. Sayfanın ilk kısımları Türke ancak ilerleyen kısımlarda detaylara girildiğinde sayfa İngilizce oluyor.

Vize almak için randevu tarihinden en az 3 gün önce DS-160 başvuru formunu internet üzerinden doldurmanız gerekmektedir (Fotoğrafınızı bu forma yükleyeceksiniz.). DS-160 başvuru formunun tamamı İgilizce’dir ve 40’tan fazla soruyu cevaplamanız gerekir. Merak etmeyin süre sıkıntınız yok, hatta formu kaydedip daha sonra devam etmek üzere kapatabilirsiniz de.

Amerika Vize Ücreti Nasıl Ödenir?

DS-160 başvuru formunu doldurup, soruları cevapladıktan sonra  http://www.usvisa-info.com/  adresine gidip başvuru ücretini ödemelisiniz.

Ardından ülke seçimizi yapmalı ve bir hesap oluşturup kişisel bilgilerinizi girmelisiniz. Burada; pasaport numrası, doğum tarihi, seyahat amacı, kişişnin uyruğu ve vize ödeme yöntemi gibi seçenekleri dolduracaksınız.

Amerika Vize Ücreti

Amerika vize ücretini 160 dolar olarak belirmiştir ancak bu miktar; yaşa, mesleğe ve uyruğa göre değişkenlik gösterebilir.

Amerika vizesi alabilmeniz için bizzat konsolosluğa gitmeniz gerekmektedir. Vize almanız takdirde vizeniz, 10 yıllık olacaktır.

Eğer randevunuzu internet üzerinden alırsanız kredi kartı veya banka kartıyla ödeme yapabilirsiniz. Aksi takdirde ödemeleriniz Akbank’ın herhangi bir şubesine de yatırabilirsiniz.

Pasaport

Pasaportunuzun seyahat dönüş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerlilik süresi olması gerekmektedir. Bununla beraber son on yıl içierisinde çıkarılmış pasaportunuzun en az iki vize sayfasının da boş ooması istenmektedir. Eğer eski pasaportlarınız varsa bunların da gösterilmesi gerekebilir.

Biometrik Fotoğraf

Fotoğrafınızın en az 6 aylık bir süre içinde çekilmiş olması, 5×5 boyutunda ve başka hiçbir vize başvurusu işlemlerinde kullanılmamış olması gerekmektedir.

Artık Amerika vize ücreti nasıl ödenir biliyorsunuz. Seyahatinizde iyi eğlenceler…

ZİYARETÇI YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Hemen Satın Al
%d blogcu bunu beğendi: